Wij bestaan een half jaar! Waar we begin maart nog 1000 vragen hadden maar nauwelijks antwoorden, hebben we inmiddels al vele vragen weten te beantwoorden. Na een onzekere opstartfase hebben wij als BRIT onze draai aardig weten te vinden. Zo zijn we vol overtuiging in onze eigen opdrachten gesprongen. Met gepaste trots kunnen we melden dat de eerste opdrachten succesvol afgerond zijn! Daarbij hebben we geconcludeerd dat het bepalen van de ‘identiteit van BRIT’ een tweerichtingsweg is. Enerzijds hebben wij zelf BRIT vorm mogen geven, en daar passende opdrachten bij gevonden. Ook zien we dat BRIT verder gevormd wordt door de opdrachten die wij uitvoeren. Zo krijgt het BRIT concept – stapje voor stapje – verder invulling.

Tijdens het uitvoeren van onze opdrachten hebben wij al veel mogen leren. Zo werden we direct geconfronteerd met verschillende opdrachten, stijlen van samenwerking, dynamiek en politiek binnen de opdrachtgevende organisaties. Het feit dat we bij verschillende organisaties opdrachten aanpakken, heeft voor ons de toegevoegde waarde van BRIT al snel bewezen. En natuurlijk staan wij te springen om die met jullie te delen! In het afgelopen jaar hebben we in relatief korte tijd een breed netwerk opgebouwd binnen de opdrachtgevende organisaties. Brabantse overheidsorganisaties spelen in veel gevallen met vergelijkbare vraagstukken. De ene organisatie vliegt deze anders aan dan de andere, en de ene organisatie is al verder in het aanpakken van deze vraagstukken dan de andere. Als BRITTERs functioneren wij als spil tussen deze organisaties.

Een praktisch voorbeeld; één van onze opdrachtgevers is momenteel aan het onderzoeken hoe persoonsgegevens AVG-proof gedeeld kunnen worden. Een andere organisatie waar wij mee samen werken heeft hier het afgelopen jaar veel in geïnvesteerd, en heeft een proces ingericht met een aantal ‘security-checks’ om te voldoen aan wet- en regelgeving. Hier komen wij als BRITTER om de hoek kijken, door het in contact brengen van de onze opdrachtgevende organisaties. Zo stimuleren wij Brabantse overheidsorganisaties van elkaar te leren, zodat men niet keer op keer het wiel opnieuw uit moet vinden. Zo dragen we niet alleen bij door het uitvoeren van opdrachtgerelateerde werkzaamheden, maar ook middels onze unieke netwerkpositie, hoe mooi is dat?!

Naast het delen van succes, nemen we jullie ook graag mee in de uitdagingen waar we mee kampen. Zo zijn we momenteel aan het ontdekken hoe we de balans kunnen houden tussen het werken aan opdrachten, en doorontwikkeling van het BRIT-concept. We merken dat we zo nu en dan ‘opgeslokt’ worden in onze opdrachten, en het ingewikkeld is om tijd vrij te maken om de muren van het BRIT-concept op de fundering te metselen, zoals we deze in maart vastgesteld hebben. Dit traject ervaren we als ‘trial & error’, waarbij we in het afgelopen halfjaar al veel ontdekt hebben over wat wél werkt, maar ook wat niet werkt… En daar gaan we lekker mee door!

We kijken terug op een intensief, turbulent, maar vooral leerzaam eerste halfjaar. Met een stabiele basis aan opdrachten en doorontwikkeling van het concept, zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet! Dát is dan ook de reden dat wij toe zijn aan een volgende stap, we gaan namelijk uitbreiden! Dus denk jij een mooie aanwinst te zijn voor ons BRIT-team? Houd dan onze website en LinkedIn in de gaten, want de vacature komt binnenkort online!