Verbindend

BRIT is een samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsinstanties. Door ons netwerk kunnen we effectief kennis delen.

  • Provincie Noord-Brabant

  • Gemeente Eindhoven

  • Gemeente Oss

Energiek

Wij representeren een nieuwe generatie ambtenaren, waarbij flexibel en dynamisch werken hoog in het vandaal staan.

45

Uitdagingen aangegaan

525

Mensen gesproken

Kritisch

Wij willen laten zien dat het vaak ook anders kan. Door een frisse en kritische blik helpen we teams en opdrachten verder.

Wat we doen

We verbinden organisaties door kennis te halen en te brengen.

Waarom we het doen

Daarmee prikkelen we anderen en verbeteren we de de digitale dienstverlening.

Wat we laten zien

Zo laten we zien dat werken bij de overheid ook anders kan.

Over ons

BRIT is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven en de gemeente Oss. Ons team bestaat uit een complementaire mix van expertises zoals IT- en overheidskennis, projectmanagement en datagedreven werken. Als BRIT representeren wij een nieuwe generatie ambtenaren, waarbij flexibel en dynamisch werken hoog in het vaandel staan. Wij onderscheiden ons middels onze verfrissende ‘out-of-the-box-blik’ en innovatief denkgedrag, waarmee wij pogen om de gebaande paden te doorbreken. Door het gelijktijdig uitvoeren van diverse projecten bij verschillende overheidsinstanties zorgen wij voor directe kennisdeling en het opbouwen van een sterk netwerk. Deze kennis en het opgebouwde netwerk nemen we vervolgens weer vol enthousiasme mee naar een nieuw project.

Op projectbasis ondersteunen en begeleiden wij verschillende Noord-Brabantse (semi)overheidsinstellingen bij vraagstukken omtrent digitale transformatie in de breedste zin. Van begeleiding bij het aanschaffen en implementeren van een nieuw HR-systeem, naar het ontwerpen van een dashboard, tot het doorvoeren van privacywetgeving in digitale systemen.

Hoe is het allemaal tot stand gekomen?

BRIT is ontstaan vanuit BRAM, ons broertje in de overheidswereld. Waar BRIT zich focust op data- en IT-vraagstukken, gaat BRAM aan de slag met generieke vraagstukken. BRAM zorgt al sinds 2012 voor vernieuwing, flexibiliteit en nieuw leiderschap bij verschillende overheidsinstanties. Mocht je meer willen weten over BRAM, klik dan hier.

Wij werken aan projecten!

Wij BRITTERS worden op projectbasis ingezet bij verschillende Brabantse (semi)overheidsorganisaties. Onze rol hierin is afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Zo is het mogelijk dat we onderzoek uitvoeren op het gebied van relevante data- en/of IT-ontwikkelingen. Ook kunnen BRITTERS ingezet worden als projectdeelnemer bij implementatietrajecten, digitale transformaties en andere verandertrajecten. Hierbij is een rol als teamlid mogelijk, maar nemen wij ook graag het voortouw in een leidinggevende functie als teammanager of projectleider. Ook beschikt BRIT over de kennis en expertise om ingezet te worden als data-expert of -analist, waarbij de BRITTER zich focust op onder andere datamining, data-analyses of het ontwikkelen van dashboards. Kortom: heeft de opdracht een data- of IT-component? Dan is de kans dat een BRITTER van toegevoegde waarde is erg groot!

Wij helpen mee met brainstormsessies!

Heb je binnen jouw organisatie te maken met moeizame gedragsverandering op het gebied van data en/of IT, en lukt het maar niet hier een geschikte oplossing voor te vinden? Ook hierbij kunnen wij van toegevoegde waarde zijn! Samen met jou en je team gaan we aan de slag met het analyseren en in kaart brengen van het probleem of de vraagstelling. Door het opzetten en organiseren van interactieve sessies middels bewezen methodes zoals design thinking gaan we samen op een creatieve manier aan de slag om jullie verder te brengen. Zo hebben wij onze waarde inmiddels bewezen als het gaat om het toepassen van datagedreven werkmethodes. Ook als het gaat om het meten van- en sturen op grond van data kunnen wij jouw team helpen data in zijn voordeel te gebruiken!

Wij kunnen zo veel meer!

Wij doen en kunnen natuurlijk nog veel meer. Buiten projecten en brainstormsessies staan wij altijd open voor nieuwe uitdagingen! Dus past jouw idee niet in een van deze straatjes? Niet getreurd! Neem contact op en dan kijken we samen naar oplossingsmogelijkheden!